8 янв. 2007 г., 20:06

Ако ти ...... 

  Поэзия
735 1 11

 

 

 

 

Ако е градина райска любовта ти,

то нека аз да бъда градинаря,

от чудните нектари, аромати,

да вземам колкото желая.

 

Ако река си бистра, ромонлива,

то нека бъда плачеща върба,

със клони да те галя мълчаливо,

отпивайки от твоята вода.

 

И ако ти си бялото кокиче,

то нека аз да бъда пухкавият сняг,

да те притискам в себе си, да те обичам,

да изпълваш с аромат на нежност белият ми свят. 

 

Ако ти си тънка струна на китара,

то нека аз да бъда твоя звук,

стихове със нежност да повтарям,

да възпявам любовта ти - зноен юг.

 

Ако ти минутите си, часовете,

то аз да съм часовник който ги брои,

месеци, години, вековете,

в които ще сме само аз и ти.

 

И ако ти си позлатена, тънкопишеща писалка,

то напиши красиво моята съдба,

но не като седящ на зрителска седалка,

а като играч привързан доживотно с любовта.

 

 

 

 

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??