30 мая 2014 г., 21:42

Ако този сън не ме рисува 

  Поэзия » Любовная
577 0 1

Ако този сън не ме рисува,

ако тази нощ не ме дари,

може би така ще ме жадува

само спомен искрен до зори.

 

Ако този миг те омагьосва,

с устни пламенни ще пиеш пак

и една мечта ще те докосва

в тишината, в падналия мрак.

 

Ако в твоето сърце копнежът

избуява като зряла ръж,

намери ме в този вятър нежен

и във бликналия тъжен дъжд.

 

Утеши тъмата закопняла

за ръцете ти със огнен дъх,

ще се върна в утро тихо, бяло

като някакъв случаен лъх.

 

Живка Юрукова

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страшно нежно и силно!!Изключително красиви метафори!!Много многооо ми хареса!!Усетих обич, любов и копнеж, и едно вътрешно, запленяващо докосване!!БРАВО!!
Предложения
: ??:??