Ако утре ме намериш
Ако утре ме намериш, някъде заровен под земята,
и си спомниш ти за мен в този час,
и кога пробуди се споменът в душата,
знай, че най-силно те обичах аз.
Ако утре ти ме видиш, нейде на некролог,
недей тъжи, знай, че само теб обичах,
за мен ти си идеал най-висок,
спомняй си как с мили думи те наричах.
Ако утре ме намериш, погребан в някое гроби́ще,
знай, че носих и винаги ще нося те в душата,
ти си необикновена, мое светили́ще,
обичам те и за мен единствената оставаш на Земята!
© Иван Все права защищены