1 февр. 2012 г., 11:20

Ако в сърцето си не носиш любовта 

  Поэзия » Любовная
544 0 3

                  Ако в сърцето си не носиш любовта

 

Ако в сърцето си не носиш любовта,

как ще обичаш слънцето горещо?

Как този ден ще покориш,

за да бъде чист като небето?

 

Ако в сърцето ти доброто не живей,

как ще обичаш света, който ни обича?

Ще търсиш ли бисери, като мига

чувствата ни да събират?

 

Ако в сърцето си не носиш топлота,

как другите ще сгрееш?

Жадувана, извисена любовта,

в погледа си как ще видиш?

 

Любовта в себе си вземи,

нищо че тя е мъченица!

Тя е по-красива от нощта,

а в живота тя е птица!

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??