Той падна за правда и за свобода,
но продължи теглото на народа!
Силният продължава да го смуче,
даже третира го почти като куче,
добър човек е, сиромаси не оставя -
той да ги тъпче и мачка не забравя!
Неправда царува и до ден днешен,
тъй върви този свят зъл, грешен!
© Георги Все права защищены