16 нояб. 2023 г., 08:20

Акушер на Светлината 

  Поэзия
355 3 3

АКУШЕР НА СВЕТЛИНАТА

 

... с тая работа без плата доживях до старини –

акушер на светлината, дишам мъдри светлини,

зная две и помня двеста, бях на римата жених,

рано стана ми невеста тя! – в несръчния ми стих,

бяхме от един дол дренки с братята по звезден прах –

в кръчми, по стъгди, седенки пих и плаках и се смях,

 

с нея прекосих Вселени вдън небесните недра,

тя се мъкнеше по мене – кучка! – вярна и добра,

гъвкава като пъстърва, все изплъзваше се тя! –

знам си! – предстои тепърва с нея да си отлетя,

ще ви пиша в необята стих със звезден йероглиф –

акушер на светлината, бях – и утре ще съм жив.

© Валери Станков Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Какво заглавие само!!! Представих си, че чета поредната ти стихосбирка с него, Валери! Ти си неподражаем и винаги намираш с какво да ме впечатлиш!👍
  • Дай, Боже всеки му диря да остави, за да бъде жив и утре и утре!
  • ще ви пиша в необята стих със звезден йероглиф –
    акушер на светлината, бях – и утре ще съм жив.

    Неподражаем
Предложения
: ??:??