Дъждът се отронва от левия ъгъл на дните ни,
в душата ни страници тихо прогизват от влага.
Светът отсънува маршрути с тревога преситени,
а някой неверник последния изход отлага.
Жълтиците – време нехайно в прахта – разпилени са.
Под хладните пръсти немее греховно вретено.
Буксува сърцето, вземèно в битийната мелница,
но пак не оставя да бъде докрай съкрушено –
кръвта, прималяла, защо не признава умората;
какво още иска, след бягства по зъбери кòси,
в ненужната клопка на опит и памет, затворено,
нима свойто бреме човешко докрай ще износи?
Блести еделвайсът в покоя – изящен и истинен,
дъха си велурен над урви и бездни възнася.
Далечен и мъдър – приличаш на него.
Единствено
в тъгата успявам да пратя към теб любовта си.
© Милена Белчева Все права защищены
Със сигурност за поезия не бих говорила, но на философски теми - вероятно щеще да е спонтанно-предвидимо. Радвам се, че книгата те е развълнувала, това е по-съществено, отколкото някакви относителни категоризации и ласкави коментари.
Колкото до това стихотворение, както вече казах-благодарна съм и приемам всякаква градивна критика, независимо дали ще я взема под внимание или продължа да се придържам към моите естетични, стилови и ценностни критерии.