Шумът на парите променя душата,
тя става студена, себична и зла,
трепери от страх, че ще бъде безлична
без къщи, коли, пари и злата.
От нея извират дребнавост и алчност,
трепери над всяка стотинка и вещ
и иска, и взима, и граби от всеки,
дори и с цената да смаже човек.
Вечер заспива със хитра усмивка
сънува как трупа за идния ден,
сутрин се буди с нова идея
как да ограби човека до нея.
© Неземна Все права защищены
„Господи, моля се не за чудеса и не за миражи, а да имам сила всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки." Екзюпери