15.04.2014 г., 21:03 ч.

Алчност 

  Поезия
600 2 1

Шумът на парите променя душата,

тя става студена, себична и зла,

трепери от страх, че ще бъде безлична 

без къщи, коли, пари и  злата.

 

От нея извират дребнавост и алчност,

трепери над всяка стотинка и вещ

и иска, и взима, и граби от всеки,

дори и с цената да смаже човек.

 

Вечер заспива със хитра усмивка

сънува как трупа за идния ден,

сутрин се буди с нова идея

как да ограби човека до нея.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кой се променя - алчните..., може да се погуби един човек по много начини...!!!
    „Господи, моля се не за чудеса и не за миражи, а да имам сила всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки." Екзюпери
Предложения
: ??:??