15 июл. 2007 г., 10:36

ALEA JACTA EST- (”ЖРЕБИЯТ Е ХВЪРЛЕН!”) 

  Поэзия
1100 1 20


Беше тихо. Нямо и безгласно.
Тихо като в църква без свещеник.
Беше тъмно. Сляпо и неясно.
Тъмно като в мисли на отшелник.


Беше тъжно. И непримиримо.
Тъжно като мамината мъка.
Беше като болка нетърпимо
и отчаяно - като разлъка.


Беше змиевидно. Разтегливо.
Хлъзгаво. Неистинско.
И малко.
Пукнатото огледало
криво.
Нямаше и смисъл. Беше жалко.


Беше оскотял. И ти личеше.
Промени се (купили те бяха!).
Липсата ти някак си тежеше.
С времето и сълзите ми спряха.


Беше всичко. Но те преживявам.
Днес пресядаш като хляб препърлен.
Още
помня. Слаба съм, признавам.
Аве,
Цезар! Жребият е хвърлен!


13.07.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??