14 авг. 2007 г., 23:29

Алфа и Бета 

  Поэзия
706 0 2

Алфа и Бета




Адам и Ева,

Едноклетъчното и Маймуната.

Гледам и рева,

за нечовечното у хората.


Възможно ли е да бъдете Адам,

когато Ева липсва покрай Вам?

Възможно ли е да бъдете Началото,

когато липсва Ви желанието?


Едноклетъчното в теб крещи,
иска да каже, че от него тръгнал си и ти.
Също както Маймуната крещи, когато
вижда брат си в индустриалното му блато.


Има две неща на този свят,

които определят кой е беден, кой - богат.

Има две неща на този свят -

Алфа и Бета! Запомни, хлапак!

Замислете се над живота си, глупци!
И поне ако не Ви е страх за вас,
то ние имаме потомци!

© Константин Соколов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??