10 дек. 2017 г., 21:04

Размисъл 

  Поэзия » Другая
348 0 0

Едно е всичко и всичко е едно,

всяко нещо има свое място.

Умът е цяло, а цялото – ума,

за майстора това е ясно!

 

Материята не съществува,

тя е преход пред очите.

Ражда се – израства

и умира със сълзите!

 

Всичко е ментално

и нищо не е съвършено,

нищо не е вечно,

а съдбата предрешена.

 

Цялото – това сме ние,

аз, ти и всеки жив човек,

погледал отвъд безкрая,

загледан в бъдеще, далек!

© Никола Станиславов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??