Ако конете са лилави,
а дърветата, прозрачни,
има месоядни крави
и нормално... сме откачени...
Луди ли сме и дали
ни личи от самолет?
Или главата ни сърби
отвътре - Дай ми тук съвет...
Ако съм с такъв проблем -
Виждам призраци в тоалетната,
играя карти със тюлен
и се бия с... извънземните...
Не, че истината тук
ти признавам, ще ти кажа,
но болестите трепа с чук,
с русалки къпя се на плажа...
В хладилника си имам трол,
а в гардероба си, вампир...
При това е чисто гол
и рисува... с тебешир...
Живея в къща от яйце
от черупката на въшка,
под оранжево небе,
което дразни ме... защото пъшка...
Съсед ми е един кретен
с рога и ципести копита...
Понякога пък той е мен
и пие, пак със мен, мохито...
Но всъщност не ми пука хич
какво си мислят другите за мене...
В очите свои аз съм супер пич -
Сега обаче ще полафя малко с тебе.
Изглеждаш ми такъв - надежден...
Затуй реших и ще те питам -
Защо записваш думите ми тъй прилежен,
че нищо странно в тях, не скивам?
Но въпросът ми е друг -
Как пишеш буквите със своя нос?
Психиатър май ти трябва тук,
а може би такъв съм аз? Така е, ама че съм прост...
09.01.2015
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены