22 дек. 2013 г., 14:14  

Амартиа 

  Поэзия » Другая
1551 2 12



Тя е цялата грях –
с на пантера походка.
Крие всичкия смях
във очите на котка.
Има топла душа
и най-чистата мисъл.
И ако не греша –
маниер на актриса.
На лицето ù днес
две трапчинки се смеят,
но щом сбърчи носле –
спира бриза в Пирея.
Без да иска – краде
всички погледи мъжки.
Вижте – хем е дете,
хем – красавица кръшна!
Няма капчица грим
по лицето ù свежо,
а с изкуство на мим
те заплита във мрежа.
После - пепел и прах,
ураган и пожари...
Боже, толкова грях
и прокоба, и дар е.
Тя е малка жена
и голямо момиче.
Моя е дъщеря
и до смърт я обичам!

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??