Докторе,
Жена съм -
шик, с модерен силует и сексапил,
нежните ухания обичам
и песните на трубадур.
Жена съм -
болката и радостта познавам -
болката-живот да дам,
с радост да го моделирам.
И страхът е в мен - от самота,
носталгия и бавното умиране...
Жена съм, уж силна, а плача -
когато в оазис от радост се къпя,
когато съм хубава,
грозна,
нещастна,
тревожна,
копнежна,
различна...
Жена съм -
не съзерцавам стените -
кафе зад ъгъла, кафе пред ъгъла,
с коси - оранжев облак,
досадни мушици отмятам с ръка.
Жена съм -
пиедестала сама издигам,
символите и желанията - също:
да бъда желана, влюбена, любена...
Жена съм -
тайните и драмите мои
и от себе си крия - измива ги
календарното време
и ето виж - мъдро е утрото -
няма ги и пак жена съм,
с чар и злоба женска.
Диагнозата Ви, Докторе?
- Не знаеш колко много струваш!
© Дима Все права защищены