15 авг. 2023 г., 21:32

Ангел 

  Поэзия
206 2 4

Когато вече няма да се връщам,
когато прибера се при звездите,
ще свети само пламък в мойта къща,
а аз любов към всички ще изпитвам...

 

А аз от зло и жлъч ще ви закрилям -
останалите някъде под мене.
И като ангел ще летя красиво
над светлите пространства и вселени.

 

Единствено над тебе ще разперя
крило от радост и крило от мъка.
Сърцето ще е в бяло. Разум - в черно.
Такъв, какъвто тласкаше ме в пъкъл.

 

Животът и след мен ще продължава,
а аз ще бдя над теб и над децата.
И ангел райски ще кръжи отляво,
където бият трескаво сърцата.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??