Ангел
Бял крилат ангел с лицето на дете,
изпратен е от Господ да ни пази.
Бди над нас и нашите мили деца,
от лошия черен ангел той ни пази.
Над нас разперил е своите криле,
ще ни спаси от трудности, неволи.
Както майката бди над своето дете,
той грижи се и пази чедата свои.
Той Господ го е изпратил от небето,
със заръка да ни пази и над нас да бди.
Лошото и доброто заложено е в нас,
той се бори с злото и ще го победи.
Поглеждам небето, благодаря на Бога,
че е изпратил бял ангел да ни пази.
Покланям и прекръствам се сега,
благодаря и на моят ангел от душа!
© Валентин Миленов Все права защищены