Искам да бъда твой ангел-хранител -
да те спасявам от най-страшни неща
и в тежките нощи, които давят гърдите ти,
да ти давам и в мрака дори светлина.
И без да ме виждаш, и чуваш, и чувстваш
ще бродя до теб по безбрежния свят -
в най-трудните мигове щом се изгубиш,
пътят пак да ти връща мойта бяла ръка.
От тебе не искам аз нищо в замяна -
ще ми стига да зная, че ти си добре.
В този свят ми е най-страшно, когато
и пред обич съдбата не иска да спре.
Тя погребва по волята древновселенска
и престъпник, и син, и любим, и баща,
не се плаши от клетви, разбива надежди...
И отстъпва единствено пред чудеса!
Затова ще съм твоят ангел-хранител
и самата ще бъда за тебе съдба.
Ако може животът ти от мен да зависи,
всяка болка във щастие ще претворя!
© Инна Все права защищены