29 апр. 2011 г., 23:34

Ангел или Сатана 

  Поэзия » Любовная
828 0 0

Ангел или Сатана


Косите ти са сякаш от коприна,

лицето ти по-меко и от кадифе,

снагата стройна и гореща гръд,

сплетени в едно, създават подобно на Небесен Ангел същество,

паднал от небето тук при мен,

за да озари света със свойта красота.

Ала ти Ангел ли си или Сатана.

 

Гласът ти ангелски край мен звънеше,

будех се със теб,

всяка вечер пак при теб се аз прибирах

и така до теб заспивах.

 

До онзи ден жесток, покварен, в който тръгна си от мен.

Лиши ме от гласа ти нежен.

Остави да се будя сам.

В пуста къща се прибирах

и така си сам заспивах.

 

И пак се питам ти Ангел ли си или Сатана.

© Емил Обрешков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??