В тези смутни и зли времена
много трудно е тъй – всеки ден,
да посяваш добри семена,
за да бъде светът променен.
На най-малките наши деца
преподаваш уроците ти –
да пораснат със чисти сърца
и да имат красиви мечти.
Ти ги учиш на прости неща –
на човечност и доброта –
да обичат Бог, майка, баща –
всички хора навред по света.
И макар да са зли времена,
а денят ти – напрегнат, нелек,
ти не спирай, а сей семена –
ще поникнат те в бъдния век!
30 август, 2015 г.
Иван Митов
© Иванъ Митовъ Все права защищены