8 нояб. 2011 г., 19:05

Архангеловден 

  Поэзия » Философская
727 0 6

Възможно ли е, питам се, това:

сънувах Господ, че ми дава прошка

за всички сторени от мен дела!...

Какво ли чудо да очаквам още?!

 

Прекръстих се и преклоних глава,

нозете Му докоснах и целунах!

В последвал небиблейски миг, едва

изправил се, дочух заветни думи:

 

"Живей! Твори и радвай се! Но знай,

че имаш дълъг път неизвървян!

Най-искан дар от Мен си пожелай!

Вземи го сам от щедрата Ми длан!"

 

Чуй, Господи, решил съм да Те питам –

въпросът по човешки наболя:

когато праведник към Твоя Дом отлита,

завръща ли се всъщност у дома?!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??