Възможно ли е, питам се, това:
сънувах Господ, че ми дава прошка
за всички сторени от мен дела!...
Какво ли чудо да очаквам още?!
Прекръстих се и преклоних глава,
нозете Му докоснах и целунах!
В последвал небиблейски миг, едва
изправил се, дочух заветни думи:
"Живей! Твори и радвай се! Но знай,
че имаш дълъг път неизвървян!
Най-искан дар от Мен си пожелай!
Вземи го сам от щедрата Ми длан!"
Чуй, Господи, решил съм да Те питам –
въпросът по човешки наболя:
когато праведник към Твоя Дом отлита,
завръща ли се всъщност у дома?!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.