25 февр. 2011 г., 12:14

Археоптерикс 

  Поэзия » Другая
914 0 2

    "Археоптериксът, така наречената 
               "първа птица", едва ли е можел да лети,
                поради тежкия си скелет...."  
                                    (из научните спорове)  





            Аз винаги съм вярвала в това,
            че даже птицата от камък може да лети.
            Така се сгромолясва същността 
            на силата, увиснала на клона...

            А някъде отекват удари от чук: 
            изсича времето-длето
            огромни махове на архиптица,
            която ще се отдели от каменното си сърце..
.

© Лилия Ресенска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??