Гордей се, човече, докато си жив,
за всяка жертва, за всеки опит свой,
утре това ще е само един архив –
когато смъртта победи в този двубой.
Животът е само една борба и нищо,
всичко води към един изход краен,
миналото остава – кристално чисто
и споменът се запазва, но спотаен.
© Никица Христов Все права защищены