28 июн. 2017 г., 09:03

Аромати 

  Поэзия » Пейзажная
352 1 0

Лавандули лилавеят от загадка,

липите носят блаженост в аромат,
розите, раздразнили пчелите,
с петуниите надцъфтяват се и спорят.
Ментовите листи ръсят свежест,
маточина в спокойствие мълчи,
мащерката още се срамува,
чубрицата пак я пререди.
Лайката нежно се присмива
на мака, как е прецъфтял,
калията още е сънлива,
хортензията, вече е разпънала поли.
Настъпват се с цвят и аромати,
съперничат красиво във игра,
разстлани щедро от ръка невидима,
погалила света с вълшебна еуфория.

© Misteria Vechna Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??