Лавандули лилавеят от загадка,
липите носят блаженост в аромат,
розите, раздразнили пчелите,
с петуниите надцъфтяват се и спорят.
Ментовите листи ръсят свежест,
маточина в спокойствие мълчи,
мащерката още се срамува,
чубрицата пак я пререди.
Лайката нежно се присмива
на мака, как е прецъфтял,
калията още е сънлива,
хортензията, вече е разпънала поли.
Настъпват се с цвят и аромати,
съперничат красиво във игра,
разстлани щедро от ръка невидима,
погалила света с вълшебна еуфория.
© Misteria Vechna All rights reserved.