5 нояб. 2011 г., 17:46

Арт 

  Поэзия » Философская
1001 1 3


 

И пламъчето се полюшва,

свещта запалена, стоически откъртваща

сълза подир сълза и пак сълза...

Край нея светлина - съдбата на актриса.

 

Фитил и восък - нищо сложно,

а преживяла толкова съдби,

негаснеща искрица в необятното.

В архивите будува и вярва може би,

 

че пак, когато нашите деца

пораснат и запалят свещ,

във прахоляка на игрите без поквара

ще преоткрият свойта Блага вест.

 

И онемели пред паметта на пръстите,

не ще отминат оня парещ спазъм,

от който във сълзи се дави гърлото...

А пламъчето се полюшва: ”Аз съм! Аз съм!”

 

© Константин Корадов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??