4 июл. 2018 г., 00:57

Ашванти 

  Поэзия » Другая
477 0 3

Ще изгрее горещо

слънце над пустинята!...

Горещи стъпки ще

оставят следи- тайнствени

кервани, тръгнали

към далечни земи!

Слънцето напича

жълтия пясък- бедуини

в пустинни одежди

разговарят на древни

езици! Бавно пълзи

кервана към хоризонта

и оная далечна земя

на Ашванти дома!...

Вечер, когато в горещата

пустиня дойде прохлада,

разговарят в унес

блажен бедуините за

Нея- Ашванти, пустинен

мираж, с глас като

на сирена! И който

веднъж е попаднал в

нейния омаен плен

не се е завърнал- обременен

скита из пустинята,

като луд! Търси Нея,

оазис тайнствен, но

никога не намерен!...

Пред огъня бедуините

тихо разговарят, а в

небето изгряла е бяла звезда-

пътя показва на

Ашванти към дома!...

© Нако Наков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??