20 авг. 2021 г., 16:13

Август си тръгва 

  Поэзия
335 1 4

 

Отпускарски лежерен, бос и кокетен,

с бронзов загар, чародеец на плажа …

Зноен, разголващ, горещ, мимолетен,

спомен  рисува върху пясък и пяна.

 

С размах на художник там, в градините,

обагри  наедрялата дюля в златисто.

Сокове гъсти наля в смокините

и в гроздето сладост във всяко мънисто.

 

Завъртя главите, от слънце опалени,

на медоносните слънчогледови пити.

Вплете  маргарити и макове алени

в косите на всеки стрък жито.

 

Измете нощвѝте  рано на разсъмване,

подготви  пещта, раздуха жарава.

Спокоен е август. Готов е за тръгване.

С любов замесил душата си в хляба.

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??