Отдавна още в памтивека,
човекът гледал към простора
и мислел си е той, човекът,
и убеден бил – там не е за хора.
И тъй минавали години,
не всеки искал да се примири,
гледал небесата сини,
мечтаел си да полети.
И вижте, хора, днес света
достинал нова еманация
и всяка стойностна страна
свързана е с авиация.
Наследници да бъдем горди
на тези наши прадеди,
дръзнали да тръгнат първи
в стремежа си да се лети!
2018г.
© Стойко Георгиев Все права защищены