АВТОПОРТРЕТ
Като в птица огнена и жарка
небесен пламък в мен гори
и всяка вечер аз откривам
загадъчни желания - мечти!
С море от огнен водопад,
стремителен въртеж ме носи.
Жарка птица съм в летеж,
с овал от слънчеви откоси.
Целуват ме звездите и Луната.
Прегръщат ме лъчи без мярка.
Галят ме листата на цветята...
Щастлива с теб съм птица жарка!
Горя с пожара вътре в мен.
С лъчите слънчеви се сливам.
Представям се за мъничка искра,
приемат ме за огнена жена!
© Крисимира Найденова Все права защищены