14 июн. 2012 г., 21:29

Авторска дилема 

  Поэзия
590 0 1

Авторска дилема

 

И отново се замислям,

и  виждам истина една,

мога ли да се навеждам,

ще имам всякакви блага!

 

Въпросът е  дали ще искам

такъв товар да понеса,

ще стана ли затуй подлога,

каквато други вече са?

 

А трябва ли такъв да съм,

не е ли късно да съм друг,

та мен животът ме научи 

да стигам всичко с много труд!

 

Така ме учеше баща ми,

такъв завет ми завеща,

човек наистина  да бъда,

това бе моята мечта.

 

И аз вървях по този път 

със гордо вдигната глава,

не искам вече, късно е,

надолу да се наведа!

 

Затуй на всекиго ще кажа,

че следвах  твърдо свойта цел,

това  бе моята  награда,

която  вече съм приел!

 

2012г.       SRG

 

 

© Стойко Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??