Аз съм балкански рецидив.
Дори не знам защо съм жив
и си нямам хич идея
да плача или да се смея.
На никой егото не бръсна.
По-скоро ще го във калта разпръсна.
Каквото и да ми говорят
май дупка в ада ще отворят.
Нямам скрупули, тегоби,
нито неплатени глоби.
Просто, рея се в небето,
там си пия и кафето.
Авторитети не признавам -
със дъното ги принизявам.
Е, то и аз по него ходя,
но там и тях ще изпроводя.
Мен ме мислят за Андрешко.
Обвинение е тежко!
Вярно, селски съм цървул,
но обувки съм обул!
Няма други в мойта поза.
Еле пък, такава проза,
епос, лирика и драма.
Аз единствен съм във храма!
Ще кажете - ти май си луд
или абсолютен шут.
Истината е в средата -
безкрайно аз съм над нещата!
© Георги Янков Все права защищены