23 июл. 2015 г., 12:45

Аз често със Морето си говоря... 

  Поэзия » Другая
388 0 2



Аз често със  Морето си говоря...

 

Море, море, във твоята безкрайност

не вярвам аз, понеже вече знам

зад хоризонта скритата ти тайна

и неведнъж дори съм бивал там!...

 

По острови населени с мулатки

съм хвърлял котва във вечерен час,

в тропични нощи, огнени кратки,

потъвал съм  в горещата им страст...

 

Там проумях Човешката безкрайност

на залезите в нежната тъга...

Под палмите в мечтите си омаян

се радвах на уюта на брега...

 

... Море, море, ти знаеш ли: „Оттатък”

дали ще има лодки и платна-

все пак, да бъде поносимо някак,

пътуването ни през Вечността!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??