19 янв. 2023 г., 09:39

Аз дишам 

  Поэзия
275 1 2

АЗ ДИШАМ

 

... годините от мен какво си взеха? –

пък и какво ми дадоха? – не знам.

На хвърлей вик живея от успеха,

но той от мен таѝ се нейде – там.

Там – дето няма нивга да отида.

Там, дето радостта ще милне друг.

И – айсберг от ръба на Антарктида,

на стихчета топя се – във Фейсбук.

 

Разпадам се – и вижда му се краят.

Не е! – за жалост – Седмото небе,

там, дето бели ангели играят! –

щом сутрин палне изгревът фламбе.

В писателската своя кротка ниша

за всички болки на света простих.

Не случих на живот, обаче дишам! –

в сълза и смях, във спомен, сън и стих.

 

18 януарий 2023 г.

гр. Варна, 20, 00 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??