26 авг. 2009 г., 23:15

Аз, драскачът 

  Поэзия » Юмористическая
408 0 1

Аз драскачът

 

Аз съм този,

дет’ ще светне

и помози

вам, най-сетне

 

да прозрете

си живота

и възпрете

идиота.

 

Как се язе

определям?

Ето, с вазе

го споделям:

 

Свиреп ездач

на кон крилат.

На лош – палач,

с добър – познат.

 

Перото – меч,

стихът – юмрук,

за глупост – сеч,

за наглост – чук.

 

За прост човек

съм аз на лов,

седящ нащрек,

за бой готов.

 

В мойта рима

койт’ не вниква,

значи има

куха тиква.

 

Така че ти

Човек бъди,

акъл печи,

‘ко не вземи,

 

или не бих

простил, тогаз –

от моя стих

ще станеш част.

 

Помни ти, че

пегасът мой,

ранен да е,

ще дава вой.

 

Той в атака

спирка няма –

гази яко

и по двама.

 

Такъв съм аз.

Не съм велик,

а просто глас,

отправящ вик.

 

Зов, желаещ

да пробуди

всеки, шляещ

се в заблуди.

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ..."Перото – меч,
    стихът – юмрук,
    за глупост – сеч,
    за наглост – чук."
    Впечатлена съм!Поздравления!...
Предложения
: ??:??