29 июл. 2016 г., 15:09

Аз искам... 

  Поэзия » Другая
493 4 10

Безоблачно синьо небе да ни гледа.

На всеки прозорец и птиче да пее.

В душите да грее луната ни бледа.

В полето зелено житОто да зрее.

 

А слънцето горе и лъч да изпраща

до всяка гадинка, листо и тревица.

И сутрин денят ни пътека да хваща

към залеза вечер, покрит от зеница.

 

И новото утре със чар да пристига,

със розова багра и пламък от свещи.

А пулсът му верен сърцето да стига

и нека ни буди за идните срещи.

 

Добрата ни дума мирът да изгражда

в живота безкраен, но винаги смъртен.

От всички любови дете да се ражда,

че само тогава светът е безсмъртен.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??