5 мая 2011 г., 21:27

Аз изпратих дъжда 

  Поэзия » Любовная
886 0 13

Ще ти пратя море от целувки
с тихи устни по облака бял,
и когато наметне дъждецът 
във косите ти лъскав воал,
и изплаче сълзите си времето
с капки обич от мъжка  мечта,
и поръси в  душата ти нежност
с подивели от липса  цветя...
И усмивка политне със вятъра
да изгрее  в лика на  звезда,
закръжат изумрудени птици
и филират по теб пролетта -
дъх наляла от рукнали спомени
във прегърнати топли  тела,
с аромата на чувства, отронили
къс безкрай от лъчи на дъга...
Погледни към небето, нагоре,
със брилянтени чудни очи:
Аз изпратих дъжда и се моля -
нека само за теб да вали!

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??