30 мар. 2022 г., 20:41

Аз живея 

  Поэзия » Философская, Другая
222 2 2

 

"Живях! Ако не съм раздала всичко от сърцето си, да бъде грях!"

                                                                                           Дора Габе

 

Аз живея на слънцето в златния храм

и очите ми жадно целуват простора,

черпя радост, мечти и надежди от там.

Моят свят е красив и широко отворен.

 

Аз живея в сърцето на буйна река

и с любов прекосявам суровия делник.

На тревогите пея с усмивка – да спят,

бреговете обличам в нюанси зелени.

 

Аз живея. В косата ми сняг заваля

и не съм съвършена, защото е скучно.

Аз живея. Сега. Всичко друго е грях.

Раят в мойта душа ще остане отключен!

© Nina Sarieva Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??