Когато бързаш към вкъщи,
но знаеш, че никой не те чака.
Когато се качваш на влака
и няма кой за чао да ти помаха.
Когато слънцето грее,
но в теб се е спуснал мрак.
Когато птичката щастливо пее,
а ти сълза след сълза бършеш пак.
Когато искаш да обичаш,
но от болката те е страх.
Когато искаш да вярваш,
но от вяратата ти е останала само прах.
Когато имаш нужда от подкрепа,
но осъзнаваш, че си сам.
Когато сърцето ти потрепва,
а осъзнаваш, че е просто блян.
Тогава се чувстваш толкова слаб,
че ти се иска да се скриеш от този свят.
Но трябва да се изправиш с усмивка на уста
и да си кажеш ''аз мога!'' с вдигната глава.
© Грета Ганчева Все права защищены
Да, ти можеш...