23.09.2011 г., 1:17 ч.

Аз мога 

  Поезия » Друга
587 0 2

Когато бързаш към вкъщи,

но знаеш, че никой не те чака.

Когато се качваш на влака

и няма кой за чао да ти помаха.

 

Когато слънцето грее,

но в теб се е спуснал мрак.

Когато птичката щастливо пее,

а ти сълза след сълза бършеш пак.

 

Когато искаш да обичаш,

но от болката те е страх.

Когато искаш да вярваш,

но от вяратата ти е останала само прах.

 

Когато имаш нужда от подкрепа,

но осъзнаваш, че си сам.

Когато сърцето ти потрепва,

а осъзнаваш, че е просто блян.

 

Тогава се чувстваш толкова слаб,

че ти се иска да се скриеш от този свят.

Но трябва да се изправиш с усмивка на уста

и да си кажеш ''аз мога!'' с вдигната глава.

© Грета Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??