1 февр. 2024 г., 17:48

Аз нямам повече сърце за ада 

  Поэзия » Строгие формы
192 5 6

Аз нямам повече сърце за ада,

че на парчета го раздадох сам

и дупка е в гръдта ми - тихо там

не мисля, че животът ми пропада.

 

Душата ми от болки се настрада

и не един угасна в нея плам.

Най- много от любов е тежко знам,

щом в пепел се превърне чудна клада.

 

Дали е празно в съществото мое,

дали ще бъда в мрака безразличен,

дали духът ще си замине с вопъл?

 

О не, разбира се! Не ще покой е.

В гърдите ми сега е миг епичен -

и феникс се възражда с дар по- топъл. 

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??