Аз страдам за децата неродени,
за тези, непознали майчината ласка,
за влюбените, неизпълнили любовния си трепет.
Аз страдам за миговете на отнето щастие
на младите, прокудени от своята Родина,
за светлината в нас, загубена от глупост.
Но съжалявам тези, властните,
които залъка, макар и черен,
на другите крадат със алчност и със злоба.
© Ангел Филипов Все права защищены