30 мар. 2010 г., 10:03

Аз съм... 

  Поэзия » Другая
617 0 3

Автопортретно

 

В косите ми надбягват се къдрици,

с цвят на есенни листа,

в очите все блестят искрици,

ту от радост, ту - тъга.

Лицето е покрито с лунички,

спомен от слънчеви морски лета,

а устните разливат се в усмивка

с дъх на ментови цветя.

Отвън приличам на жена.

 

Отвътре съм ранимо хлапе,

пораснало (насила) за месец-два.

С идеи-водопади неписани слова

и наивни вярвания в чистата доброта.

Мечтите ми са пожари трудноизпълними неща,

а волята е океанът, който “гаси” всяка мечта.

Душата ми е цветна дъга

и ако можеше да ухае, щеше да е на полски цветя.

 

Аз съм просто дете,

копнеещо за малко топлина.

© Цвете Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??