2 июл. 2017 г., 20:54

Аз съм 

  Поэзия » Философская
312 0 0
  • АЗ СЪМ

 

Аз бях по детски  любопитен....

Вървях  по всякакви следи.

Гладувах  често.Бях преситен

Посрещах всякакви беди...

 

Не съм си казвал, че не мога...

Не  се сравнявах и със Бога!

Проправял съм не правен път,

но не –за да ме оценят!...

 

Хвърчах  с мечти във небесата,

не държах, неудържимите звезди...

Но съм  бил  в   калта на пода,

въргалял съм се на   земята!...

 

И тъй : превит от труд, на две,

Човекът в трудности раст!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??