9 окт. 2009 г., 10:02

Аз съм роб 

  Поэзия
689 0 6

Аз съм роб

Харесва ми

Копая си гроба

И треперя в студеното

Утро

 

Всеки ден съм нов

А косата ми е вече сребърна

Вечер се бръсна повторно

А сутрин не смея да се погледна

 

Но ми е хубаво

Харесва ми

 

Главоболието ми
Ограбва от джобовете ми

Мънички като спокойствие

Хапчета увити в станиол

 

Качвам се в колата си

Смъквам прозорците

И карам

 

(понякога се хипнотизирам от движението

 в огледалото за обратно виждане

и забравям да гледам напред)

 

Карам

Далеч от прашното

И се връщам всеки път

Осъзнавайки че ми е достатъчно

 

Затова съм роб

Но ми харесва

И всеки ден продавам душата си

За да имам нови потребности

 

08.10.2009

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??