11 июн. 2023 г., 16:44

Упадъкът на обществото 

  Поэзия » Гражданская
233 0 0

Обществото е в упадък -

малко деца се раждат,

за някои няма и залък,

за правда няма жажда,

всеки себе си гледа,

за общото забравя,

на морала няма победа,

бездомният се изоставя

на произвола на съдбата,

малко хора имат идеали,

всичко измерва се с парата,

хората са зли и оскотяли,

дума се не истината, а лъжата,

дрогата нашите деца убива,

у малцина има я човещината,

съвестта ни отново заспива...

Въобще навсякъде зло, кал -

дотам ни водят лидери без морал!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??