16 янв. 2015 г., 21:19

Аз тичам бос 

  Поэзия » Другая
290 0 1

Аз тичах бос

 /сонет/

Изнизаха се двайсет дена,
аз не написах даже ред...
Удриха ме със  остена,
но аз останах пак отпред.

Макар с тетрадка  неотлъчно

и туй за мен да беше мъчно -

останах аз на своя пост.
Не исках  ролята на  гост!

Над мен бе мощната Система,
създадена да е над  нас,
да заглушава моя глас,
и всичко мое да отнема!

Макар и трудно тичах бос,
  но не наведох  своя нос!


  Написано преди години.

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??