11 сент. 2004 г., 06:29

Азбучна молитва 

  Поэзия
2802 0 3
   Аз не мога радост да намеря...
   Боже, дай ми сили, дай ми път,
   Възкреси поне една химера...
   Господи, стани от плът и кръв!
   Да усетиш болка, студ и жажда...
   Ежедневно да гориш във ад...
   Жив да гинеш, мъртъв да се раждаш...
   Здрав да чезнеш във духовен глад...
   Искам да усетиш греховете,
   Йехова,Ти ги сътвори!
   Кал замеси,а очакваш цвете –
   Лотос от калта да се роди...
   Може би затова сме тъй порочни,
   Неспособни да живеем тук...
   Отначало трябва да започнеш,
   Премажи ни, Боже, със юмрук!
   Разтопи с мощта си ледовете,
   Сътвори от дух и светлина
   Тържествуващо, омайно цвете,
   Укротило ярост и злина...
   Физиката нека да се мръщи...
   ...................................
   Хвала Тебе,Боже Всемогъщи!
   Цъфнали са прасковите вън!
   Чучулиги долетяха също...
   Шум на ручей гали ме  насън!
   Щастието страстно ме връхлита...
   Ъгъла на мирогледа си смених...
   Ь)......................................
   Юда във душата ми попита:
   “Я кажи ми - кой те възкреси?!”...

© Румяна Симова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??