1 мар. 2016 г., 11:05

Баба Марта 

  Поэзия » Для детей
772 0 10

Защото сръчна е жена,
и може с всичко да се справи,
баба Марта си избра,
мартенички да направи.

Усука бял с червен конец
вплете в тях любов с надежда,
детелинка за късмет,
слънчев лъч да ги зарежда.

Така усмихната, добра,
закичи първо с тях децата.
Тя щастие им пожела,
весела да е играта.

На воля здрави да растат,
със бузки, алено червени.
В живота смело продължат,
със мартеничките засмени.

© Таня Мезева Все права защищены

Честита Баба Марта на всички почитатели на този сайт! 

На Админът и публикуващите редактори, желая здраве и много търпение!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??